BØRN OG UDLANDSREJSER


Hvis I skal på ferie i udlandet og skal have jeres børn med er der nogel praktiske ting I bør overveje:

Hvis I rejser med helt små børn, så undersøg om jeres barn er vaccineret mod de almindelige sygdomme, som vi vaccinerer imod i det danske børnevaccinationsprogram. Derudover se på www.ssi.dk hvilke sygdomme, der skal vaccineres mod, når I rejser til det pgl land. Retningslinierne ændrer sig hele tiden.
Den billige charter tur til fx. Bulgarien, Tyrkiet, Rumænien osv skal fx. lige suppleres med en vaccination mod leverbetændelse samt stivkrampe og difteri.


Hvert eneste år er der børn, der tager med familien til fx.Tyrkiet og som en ekstra ferieoplevelse bliver indlagt med smitsom leverbetændelse.

I mange dele af verden er de hygiejniske forhold ikke som i Vesteuropa, dermed er der risiko for diarré mm.
Der er lande fx. i Mellemamerika hvor fx.mæslinger er meget hyppigt forekommende og hvor der ikke er et børnevaccinationsprogram.Dér dør børn af mæslinger eller bliver handicappede. Så hvis jeres barn ikke er vaccineret mod mæslinger, er det en rigtig god idé, at få det ordnet inden afrejsen.

Her i Danmark er det heldigvis efterhånden meget sjældent at børn dør af banale infektioner. Det er det ikke i andre dele af verdenen, og baktusserne skelner ikke imellem en indfødt og en turist........

Generelt er det vores anbefaling, at undgå at tage spædbørn med på rejser til eksotiske lande på den anden side af kloden. Men hvis I vil afsted, så kontakt os eller udlandsvaccinationen på Serum Institutet i rigtig god tid inden afrejsen- dvs måneder før afrejsen. Så er der tid nok til at få planlagt og gennemført alle vaccinationerne, således at I kan få en god tur.

Lidt større børn har lige som far og mor stor glæde af at komme ud og se verden, og nyde at være sammen som familie.


AN,maj 2008

 

Tilbage til oversigten