DEPRESSION


Et langt liv byder på mange oplevelser og udfordringer. Ingen går igennem livet uden at opleve ting, der gør én ked af det og trist. Vi oplever alle at miste mennesker vi elsker, at opleve kærestesorg, at livet ikke går, som man gerne ville have det.
Vi har alle forskellige kompetencer til at klare modgang, har alle haft forskellige opvækstvilkår, som har præget os på godt og ondt.
Nogle mennesker kan klare næsten alt, og har gode egenskaber til at takle modstand. Har måske et lyst sind og overkommer modgang uden at bryde sammen.
Andre mennesker har en anden tærskel for, hvornår nok er nok.
Alle kan udvikle en depression, det er bare forskelligt hvor meget der skal til, for at man bliver deprimeret.
De fleste mennesker kan klare, at der er én ting, der ikke går godt, men hvis der pludselig er flere ting der går skævt på én gang, "flyder bægeret over" og så kan man ikke holde til mere. Man reagerer med en depression.

At få en depression er en almindelig del af livet. Ca 25 % af alle mennesker får på et eller andet tidspunkt i livet en depression, som er så svær, at de søger læge hjælp. Derud over er der mange der ikke søger læge, og prøver at klare det selv. Så du er ikke underlig, bare fordi du evt har fået en depression!

Depressionen viser sig bl.a. ved tristhed, søvnproblemer, koncentrationsproblemer, hukommelsesproblemer,madlede osv.
Oven i de psykiske symptomer er der ofte også kropslige oplevelser som mave smerter, smerter i kroppen, svimmelhed, hjertebanken osv.

Har du en depression bør du søge læge.
Er det en let depression kan samtale behandling være løsningen.
Er det en middel til svær depression, hvor du måske har selvmordstanker, skal der mere til. Her vil du blive tilbudt medicin og måske henvisning til en psykiater.

Vi vil også supplere med at du får taget nogle blodprøver, idet der er flere sygdomme, der kan give de samme symptomer fx. for lavt stofskifte og alvorlig kropslig sygdom.


Du kan teste dig for depression på følgende link: www.depnet.dk
På www.depnet.dk kan du finde relevante oplysninger om depression og behandlingsmuligheder.Siden er fyldt af oplysninger, og er skrevet i et forståeligt sprog.

Der er et punkt der hedder " min depression"- hvis du går ind på den underside findes der en test, som du kan tage og få et bud på om du måske har en depression.

 AN,maj 2008

 

Tilbage til oversigten